Erdoğan'dan 'normalleşme' açıklaması: İktidar ile ana muhalefet arasında ittifak olmaz

Erdoğan'dan 'normalleşme' açıklaması: İktidar ile ana muhalefet arasında ittifak olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısı'nda gündeme dair konuştu. Gündeminde Gazze'ye yönelik saldırılar olan Erdoğan, müslüman ülkelere ''Üç maymunu oynuyorlar'' dedi. Erdoğan'ın Türkiye'ye dair gündemi de 'enflasyon ve normalleşme' süreci oldu. Amaçlarının 'muhalefeti normalleştirmek' olduğunu belirten Erdoğan, ''Dilini ve söylemini düzeltecek olan muhalefettir. Normalleşmesi gereken muhalefettir. İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında ittifak olmaz'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gazzze'ye yönelik İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

''ÜÇ MAYMUNU OYNAYAN MÜSLÜMAN ÜLKELER''

 "İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında üç maymunu oynayan Müslüman ülkeler modern dünyanın utanç defterine yazılmıştır. Gazzeli çocukların fotoğrafı, İslam aleminin acizliğinin sembolü olarak hatırlanacaktır.''

''İKTİDAR İLE ANA MUHALEFET ARASINDA İTTİFAK OLMAZ''

Erdoğan, Türk siyasetinde yaşanan 'normalleşme' süreciyle ilgili muhalefete tepki gösterdiği konuşmasında şunları söyledi:

AK Parti kuruluşundan bu yana kutuplaşmanın yanında olmadı, asla ve asla gerilim siyaseti gütmedi, hizmetlerinde ayrım yapmadı. Nice darbe ve vesayet girişimi yaşadık. Ana muhalefet partisi bırakın bizim yanımızda durmayı, siyasetin, demokrasinin yanında bile yer almadı. Ana muhalefetin AK Parti'ye yönelik her saldırının yanında durduğunu görürsünüz. FETÖ'cü hainlerden Gezici vandallara kadar hepsine siyasi himaye sağladıklarını görürsünüz. Siyasi çıkarları uğruna toplumun fay hatlarıyla oynamaktan çekinmediklerini görürsünüz. Burada bir hususu üzerine basa basa ifade etmek istiyorum, bizim siyasette yumuşuma çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Dilini söylemini düzeltecek olan muhalefettir. Normalleşmesi gereken muhalefettir. İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında ittifak olmaz.

''CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİ''

Gerek Devlet Bahçeli, gerek şahsım, saldırıların arkasındaki karanlık odaları net biçimde görüyor. Bunların meseleleri MHP'den ziyade Cumhur İttifakı'dır. Bu tuzağa düşmeyeceğiz, milletimizi de düşürmeyeceğiz.

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapa sağlam ayaktadır. Birdir, bütündür, sarsılmadan ayakta kalacaktır. Cumhur İttifakı Türkiye'nin güvencesi.

Bugün saat 16.00'da Sayın Bahçeli ile görüşerek gündemdeki konuları ele alacağız.

''ENFLASYONUN ATEŞİNİN DÜŞECEĞİNİ GÖRECEĞİZ''

Kızılcahamam Toplantımızda ekonomiden dış politikaya, farklı alanlarda kabine üyelerimiz ve parti yöneticilerimiz sunumlarını yaptılar. Yol haritamızı belirledik. 1-2 Temmuz'da belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Bu toplantıyı da yaptıktan sonra artık tam kapasite ülkemize, milletimize ve şehirlerimize hizmet etmeye odaklanacağız. Kalıcı refah artışını sağlayacağız. Enflasyonunun ateşinin düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Bu yaz mevsimini çok yoğun bir çalışmayla sürdüreceğiz. Durmak yok yola devam. Ekonomide bu adımları atarken, partimizdeki yenilenme sürecini de hayata geçireceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.