A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Karşılaşmadan puan alması durumunda adını bir üst tura yazdıracak olan milliler, Çekya'yı Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle devirdi.

ÇEKYA 10 KİŞİ KALDI

Müsabakanın 20. dakikasında Çekya'da Barak kırmızı kart gördü. İlk yarının kalan dakikalarında A Milli Takım, baskısını artırsa da aradığı golü bulamadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Yeni Projehj (1)

ÇALHANOĞLU PERDEYİ AÇTI

10 kişi rakibine karşı ikinci yarı baskısını daha da artıran Montella'nın öğrencileri, aradığı golü 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ayağından buldu ve milliler 1-0 öne geçti.

Bu golden 15 dakika sonra Çekya oyuncusu Soucek skora eşitliği getirdi.

Yeni Projeosd

Galatasaray ve Gaziantep FK yarın kozlarını paylaşacak! İşte detaylar… Galatasaray ve Gaziantep FK yarın kozlarını paylaşacak! İşte detaylar…

SON SÖZÜ 'TOSUN' PAŞA SÖYLEDİ 

Karşılaşmada son sözü söyleyen isim ise Cenk Tosun oldu. Tecrübeli golcü, attığı golle skoru 2-1'e getirdi ve maçın skorunu tayin etti.  A Milli Takım, son 16 turunda Avusturya ile karşılaşacak.

Editör: Eren Demir