Çinli teknoloji devi Huawei'nin, Nvidia'ya meydan okuyacak yeni bir yapay zeka çipini yakında tanıtacağı söyleniyor. WSJ'nin haberine göre, Nvidia, Çin pazarındaki kısıtlamalar nedeniyle fiyat indirimi yapmak zorunda kalırken, Huawei ise Ascend 910C gibi alternatif çözümlerle sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

ABD'nin ithalat kısıtlamaları, Nvidia'nın daha güçlü çiplerinin Çin'e satışını engellerken, bu durum Huawei'nin Ascend 910C gibi yeni nesil yapay zeka çiplerini geliştirmesine zemin hazırladı. Şirket, Ascend 910C'nin siparişlerinin toplamda yaklaşık 2 milyar dolara ulaşabileceğini öngörüyor, ancak teslimat zamanları konusunda belirsizlikler devam ediyor.

HUAWEİ'NİN GELECEK PLANLARI

Huawei'nin önceki çipi Ascend 910B'nin Nvidia'nın A100 çipinden daha üstün performans gösterdiği iddia ediliyor. Bu çipten 1.600 adet sipariş veren Baidu'nun, 200 sunucu için bu çipleri kullanmayı planladığı belirtilmişti.

Bakan Uraloğlu doğruladı: 85 milyonun kişisel verileri çalındı Bakan Uraloğlu doğruladı: 85 milyonun kişisel verileri çalındı

Editör: Süeda İlker