Trump'ın 'sus payı' davası seçim sonrasına sarktı

Trump'ın 'sus payı' davası seçim sonrasına sarktı
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın suçlu bulunduğu "sus payı" davası, 26 Kasım'a ertelendi. Yargıç Merchan, kararın siyasi bir avantaj sağlamadığını vurguladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın suçlu bulunduğu "sus payı" davasının, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin sonrasına ertelendiği bildirildi. Yargıç Juan Merchan, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Eylül'de cezası açıklanması beklenen davanın 26 Kasım'a ertelendiğini duyurdu.

"DAVA ULUSUN TARİHİNDE BENZERSİZ YERE SAHİP"

Yargıç Merchan, "Bir cezanın açıklanması veya ertelenmesi kararını gerektiren durumlarda, bu kararın, Mahkeme tarafından herhangi bir siyasi partiye veya adaya avantaj veya dezavantaj sağlamak amacıyla verildiği yönündeki hiçbir düşünceye yer bırakılmamalıdır" ifadelerini kullandı. Merchan, mahkemelerin "adil, tarafsız ve apolitik bir kurum" olduğunu vurgulayarak, bu davanın ulusun tarihinde benzersiz bir yere sahip olduğunu belirtti.

"HİÇBİR CEZA VERİLMEMESİ GEREK"

Bu karar, Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçim sonrası herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmamasını sağladı. Öte yandan, Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, yaptığı açıklamada, davada hiçbir ceza verilmemesi gerektiğini belirtti ve "ABD Yüksek Mahkemesi'nin emriyle" Trump'ı susturma davasının ve diğer yasal meselelerin reddedilmesi gerektiğini vurguladı.

TRUMP'IN DAVA SÜRECİ

Trump, 18 Mart 2023'te Manhattan Bölge Savcılığı tarafından, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında suçlanmıştı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Trump, 15 Nisan'da New York'ta yargılanmaya başlanmış, 6 hafta süren duruşmalar sonucunda 31 Mayıs'ta mahkeme jürisi tarafından 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunmuştu. Trump'ın cezasının belirleneceği duruşma ise 11 Temmuz'a bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.