Uzman kardiyologdan uyarı! Çilek en sevdiğiniz meyvelerden biri olabilir ama...

Uzman kardiyologdan uyarı! Çilek en sevdiğiniz meyvelerden biri olabilir ama...
Mevsimin en güzel meyvelerinden çileği yerken buna çok dikkat edin! Uzman kardiyolog uyardı! Çilek en sevdiğiniz meyvelerden biri olabilir ama...

Birçok insanın en çok sevdiği meyveler arasında yer alan çilek ile ilgili Kardiyolog Doç. Dr. Vecihe Özlem Bozkaya’dan önemli bir uyarı geldi. Bozkaya, mevsimi gelmişken severek yenilen çileklerin içerdiği zirai ilaç ve mikrobiyolojik kalıntılar nedeniyle en kirli gıdalar arasında olduğunu belirtti.  

Mevsiminde bolca tüketilen çileğin, doğru şekilde temizlenmemesi durumunda sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Bozkaya, çileğin nasıl temizlenmesi gerektiğini anlattı. 

ÇİLEK NASIL TEMİZLENMELİ 

Excellent results for strawberry growers with Atlantic Fertilisers' Fish  Hydrolysate - Atlantic Fertilisers

Çileklerin temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Bozkaya, ilk adımda 10 dakika boyunca karbonatlı suda beklenmesi gerektiğini söyledi. 

Çilekleri 10 dakika boyunca karbonat eklenmiş suyun içinde bekletmek, çileklerde bulunan zararlı kalıntıları temizlemeye yardımcı oluyor. Karbonatlı su, çileklerin yüzeyinde bulunan ilaç kalıntılarını ve mikropları etkili bir şekilde giderir. 

Bozkaya, suyunu süzüp temizlediğiniz çilekleri 10 dakika da sirkeli suda bekletilmesi gerektiğini belirtti. 

Çilekleri sirke ile karıştırılmış suyun içinde 10 dakika bekletmek, kirleticilerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Sirke, çileklerde bulunan kalıntıları ve mikropları yok etmede etkili bir temizlik malzemesidir. 

Bozkurt, çileğin nasıl temizlenmesi gerektiğini anlattıktan sonra en önemli korunma noktalarından birinin de dışarıda nasıl temizlendiğini bilmediğiniz çilekli pastalardan uzak durmak olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.