Zirvede yine Togg var! Elektrikli otomobillerde satış düştü: Temmuz ayındaki satış verileri...

Zirvede yine Togg var! Elektrikli otomobillerde satış düştü: Temmuz ayındaki satış verileri...
Yerli ve Milli otomobil Togg satışlarda zirveyi bırakmıyor. Satışlar düşse de zirvede yer alan Togg'un yanı sıra temmuz ayı satış verileri paylaşıldı.

Elektrikli otomobil satışlarında düşüş başladı. Togg satışlarda zirveyi bırakmazken, satışlardaki düşüşler sektörde endişeye sebep oldu. İşte temmuz ayında satılan elektrikli otomobil verileri...

EN ÇOK SATAN TOGG OLDU

Temmuz ayında Türkiye'de toplam 5.735 elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) açıkladığı verilere göre, bu ayın en çok satan elektrikli otomobili Togg oldu. Togg, Temmuz ayında 1.277 adet satış yaparak dikkat çekti. Ocak ve Temmuz arasındaki toplam satışları ise 14.248 adede ulaştı ve böylece Togg’un pazar payı %34,44 olarak belirlendi.

090E36C1D1011A9157E8828E11Aa708F

TEMMUZ 2024 SATIŞ VERİLERİ

Gazeteci Emre Özpeynirci, Togg'un Temmuz ayında yaşadığı satış düşüşüne vurgu yaptı. Özpeynirci, listenin ikinci sırasında BMW’nin 510 adetlik satışla yer aldığını, Tesla’nın ise düşük ÖTV uygulamasıyla üçüncü sırada olduğunu belirtti. BMW, yılın ilk yedi ayında toplam 4.313 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirerek %10,44 pazar payı elde etti. Tesla’nın Ocak-Temmuz dönemindeki satışları ise 3.502 adede ulaştı ve pazar payı %8,46 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.