Fitch'ten kritik tahmin: Fed bu yıl iki kez faiz indirebilir

Fitch'ten kritik tahmin: Fed bu yıl iki kez faiz indirebilir
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2024 yılı içinde iki kez faiz indirimi gerçekleştirebileceğini öngörüyor. Fitch'in analizine göre, son enflasyon ve iş gücü piyasası verileri bu tahmini destekliyor.

Fitch Ratings, ABD ekonomisinde mevcut durumu ve geleceğe yönelik projeksiyonları değerlendirirken, artan siyasi ve jeopolitik belirsizliklerin ekonomik yavaşlamayı derinleştirebileceğini belirtti. 

Analize göre, ABD'de 2023 yılında yapılan faiz artışlarının iş gücü piyasası ve talep üzerinde etkiler göstermeye başladığı ifade edildi. 

İKİ KEZ FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Fitch Ratings, son enflasyon ve iş gücü piyasası verilerinin ışığında, Fed'in bu yıl iki kez faiz indirimi yapma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Fitch, ABD'de ekonomik büyümenin yavaşladığını ve bu durumun kredi büyümesi ile tüketici harcamalarındaki zayıflamalardan kaynaklandığını ifade etti. Yılın ikinci yarısında da bu trendin devam etmesi bekleniyor. Analistlere göre, Fed’in iki faiz indirimi kararı, ekonomik yavaşlamayı dengelemeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, Fransa, İngiltere, Hindistan, Meksika ve Güney Afrika gibi büyük ekonomilerde yılın ikinci çeyreğinde ve bu ayki seçimlerde siyasetin belirsizlik oluşturduğuna dikkat çekildi. Meksika hariç tüm seçimlerde iktidardaki partilerin ya zemin kaybettiği ya da tamamen elinden düştüğü ifade edildi.

Kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinin küresel kredi politikaları açısından bir dönüm noktası olabileceği ve bu durumun küresel krediler için özellikle önemli olacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.