Kış gelmeden zam haberi geldi! Fiyatlar ikiye katlandı: Isınmak lüks olacak

Kış gelmeden zam haberi geldi! Fiyatlar ikiye katlandı: Isınmak lüks olacak
Kış mevsimine yaklaşırken vatandaşları endişelendiren haber geldi. Isınmak resmen lüks oluyor! fiyatı 6 bin TL'yi bulacak! Kış gelmeden zam haberi geldi! Fiyatlar geçen seneyi solladı, iki katına çıkıyor...

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, ısınma masraflarındaki artışlarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Doğalgaz fiyatlarındaki yükselişin ardından birçok kişi alternatif ısınma yöntemlerine yönelmişti. Ancak odun ve soba fiyatlarındaki ani artışlar, ısınma maliyetlerini daha da yükselterek büyük bir endişe yarattı.

Denizli'de odun, kömür satışları artmaya başladı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

ODUN FİYATI İKİYE KATLANDI

Geçen yıl ton fiyatı 3 bin lira olan odun, bu kış 6 bin lira seviyelerine yükseldi. Vatandaşlar, odun fiyatlarındaki bu artışın ardından soba almayı düşünse de soba fiyatları da ciddi oranlarda zamlandı. Şu an piyasada soba fiyatları 8 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkabiliyor.

ISINMAK LÜKS OLUYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, doğalgaz fiyatlarının artması nedeniyle birçok vatandaşın soba ve oduna yöneldiğini, ancak bu ürünlerdeki fiyat artışlarının da büyük bir sorun haline geldiğini belirtti. Başevirgen, "Ancak soba, odun ve kömür fiyatlarındaki yükseliş, ısınmayı birçok aile için neredeyse imkansız hale getiriyor" diyerek özellikle dar gelirli ailelerin zor bir kış geçireceğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.