Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son paylaştığı verilere göre; Ankara ve 10 il için yerel kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Rapora göre, akşam saatlerine kadar Ankara'nın Gölbaşı, Çankaya, Etimesgut, Sincan, Haymana ve Bala ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına riski bulunuyor. Ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Çorum'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi Çorum'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

10 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale ve Bolu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmininde bulundu. Bu iller için sarı uyarı yapıldı ve vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları istendi.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENTİSİ

İstanbul'da da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, özellikle yoğun yağış anlarında meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları uyararak, dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için alınması gereken tedbirler şu şekilde sıralandı:

- Açık alanlarda bulunmaktan kaçınılmalı.
- Araçlar güvenli bölgelere park edilmeli.
- Ani su baskınlarına karşı bodrum katlarda ve zemin seviyesinde bulunan yerlerde gerekli önlemler alınmalı.
- Yıldırım tehlikesine karşı metal eşyalardan uzak durulmalı.
- Kuvvetli rüzgar ve fırtına anında dışarıda bulunulmamalı.

Editör: Dilan Kaya