Apple kullanıcıları dikkat! Siber saldırı uyarısı yapıldı: İşte korunmanın yolları…

Apple kullanıcıları dikkat! Siber saldırı uyarısı yapıldı: İşte korunmanın yolları…
Apple, 1,4 milyar cihazı hedef alan yeni bir siber saldırı tespit etti ve iPhone kullanıcılarına acil bir uyarı mesajı gönderdi. Teknoloji devi, yayınladığı uyarıda bu saldırılardan nasıl korunulması gerektiğini açıkladı.

Teknoloji uzmanları, Apple Kimliklerini hedef alan yeni bir siber saldırı ortaya çıkardıktan sonra 1,46 milyar iPhone kullanıcısına acil bir uyarı iletildi.

Siber korsanlar, Apple'dan geliyormuş gibi görünen mesajlar göndererek, kullanıcıları iCloud ile ilgili "önemli bir istek" bağlantısına yönlendiren SMS kimlik avı düzenliyor.

Kaliforniya menşeili güvenlik firması Symantec,saldırıyı bu ay keşfetti ve bağlantıların kullanıcıları Apple Kimlik bilgilerini vermeye çağıran sahte web sitelerine yönlendirdiği konusunda uyardı.

Thumbs B C 1A6E7028Ec16B53E735D4E264F5D1F2C

İKİ AŞAMALI DOĞRULAMA ÖNERİSİ

Apple, bu tür saldırılara karşı korunmak için iPhone kullanıcılarına, hesaplarına erişim sağlarken parola ve altı haneli doğrulama kodu gerektiren iki aşamalı kimlik doğrulamayı kullanmalarını önerdi.

Güvenlik firması, internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Bu kimlik bilgileri son derece değerlidir; cihazlar üzerinde kontrol, kişisel ve finansal bilgilere erişim ve yetkisiz satın alımlar yoluyla potansiyel kazanç sağlar" dedi.

Thumbs B C Afa2B0Bc3F07F5B1Dd528262Bcfaa9B2

'GÜVENLİK ÖZELLİKLERİNİ KAPATMAYIN'

Apple, destek sayfasında dolandırıcıların iPhone kullanıcılarından iki aşamalı kimlik doğrulama veya Çalıntı Cihaz Koruması gibi güvenlik özelliklerini devre dışı bırakmalarını isteyebileceğini belirtti. Teknoloji devi, "Dolandırıcılar, bunun bir saldırıyı durdurmaya yardımcı olacağını veya hesabınızın kontrolünü yeniden ele geçirmenize olanak sağlayacağını iddia edecekler" uyarısında bulundu. Ayrıca, Apple'ın kullanıcılarından cihazlarındaki veya hesaplarındaki herhangi bir güvenlik özelliğini devre dışı bırakmalarını "asla istemeyeceğini" vurguladı.

Thumbs B C 3C00688C1694Ef2865C6Aa865Dc03Ba0

SAHTE URL’YE DİKKAT

Dolandırıcılığı tespit etmenin yollarından biri olarak mesajdaki bağlantıya dikkat çekildi. Mesaj her ne kadar inandırıcı görünse de, URL Apple'ın resmi web sitesiyle uyuşmayacaktır. Apple ayrıca, bilgisayar korsanlarının genellikle şirketin standartlarından farklı görünen mesajlar gönderdiğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.