Aşırı sıcaklar can almaya başladı! Sıcaklar yüzünden 200 kişi yaşamını yitirdi

Aşırı sıcaklar can almaya başladı! Sıcaklar yüzünden 200 kişi yaşamını yitirdi
İklim değişikliği en çok o bölgeyi vurdu! Sıcak hava yüzünden en az 200 kişi yaşamını yitirdi. Sıcaklar rekor kırmaya devam ediyor...

Hindistan'da mayıs ayından bu yana etkisini sürdüren aşırı sıcak hava dalgası, 45 dereceyi aşarak yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. İklim değişikliğinin etkisiyle daha sık ve şiddetli sıcak hava dalgaları yaşayan Hindistan, ulusal acil durum ilan etmesi için yoğun baskı altında. 

EN AZ 200 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sky News'in haberine göre, aşırı sıcak hava dalgası sırasında en az 200 kişi yaşamını yitirdi. Bu ölümler arasında, son seçimlere katılan sandık görevlileri ve seçmenler de bulunuyor. Uttar Pradesh eyaletinde bir günde 33 sandık görevlisi, Odisha eyaletinde ise 31 Mayıs ile 2 Haziran arasında 20 kişi güneş çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 

Jharkhand eyaletinde su arayışında olan yaklaşık 40 maymun bir kuyuya düşerek boğuldu. Olay sonrası orman yetkilileri, maymunların ölüm sebebini belirlemek için otopsi sonuçlarını bekliyor. 

Aşırı sıcaklardan dolayı 200 kişinin öldüğü Hindistan'da yaklaşık 40 maymun su ararken kuyuya düşüp öldü

SICAKLIK REKORLARI KIRILIYOR

Başkent Yeni Delhi, 29 Mayıs'ta 52.9 derece ile rekor sıcaklığa ulaştı. Bu kavurucu sıcaklar, işçiler, evsizler, sokak çalışanları, gençler ve yaşlılar üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Delhi'de su kıtlığı yaşanırken, yetkililer su tankerleri göndererek ve halka su dağıtım noktaları kurarak durumu yönetmeye çalışıyor. Limonata satan bir satıcı, AFP'ye şöyle konuştu: "Sıcaklık o kadar şiddetli ki, rüzgar estiğinde yüzünüze tokat atılmış gibi hissediyorsunuz. Yazın zirvesine ulaşmamıza haftalar var ve sıcaklıkların daha da artması bekleniyor. Ne yapacağımızı bilmiyorum." 

Aşırı sıcaklardan dolayı 200 kişinin öldüğü Hindistan'da yaklaşık 40 maymun su ararken kuyuya düşüp öldü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.