Elektrikli otomobil alırken iki kere düşünün! Arızayı yaptıran araç sahibi servet ödüyor...

Elektrikli otomobil alırken iki kere düşünün! Arızayı yaptıran araç sahibi servet ödüyor...
Dünya genelinde yaygınlaşan elektrikli otomobil sektöründe korkutan haber geldi. Sanayi fiyatları elektrikli otomobil alırken iki kere düşündürecek.

Elektrikli otomobil piyasasının giderek yaygınlaşmasıyla, tüketicilere kötü haber geldi. Bu haberin ardından elektrikli otomobil alırken iki kere düşüneceksiniz. Elektrikli otomobillerde kaza sonrası tamirat fiyatları uçtu. Arızayı yaptıran araç sahibi sanayiye servet bırakıyor...

YÜZDE 25 DAHA FAZLA

Elektrikli otomobil piyasasının hızla genişmelesinin ardından tüketiciyi korkutan veriler paylaşıldı. Almanya'da paylaşılan verilere göre, kasko ve sigorta sahibi otomobillerde elektrikli motora sahip otomobillerin içten yanmalı motora sahip otomobillere göre tamir ücreti ortalama yüzde 25 daha fazla daha fazla olduğu tespit edildi.

Verdadero Problema Nadie Reconoce Fabricar Coches Electricos Masa 3252806

SORUN BATARYALARDA

DW Türkçe tarafındna paylaşılan haberde, Almanya Sigortalar Birliği'nin (GDV) paylaştığı verilerin 38'er elektrikli ve içten yanmalı motora sahip otomobil üzerinden değerlendirildiğini söyledi. O modellerin üç yıllık süre boyunca yaşadığı kazalar ve tamir maliyetlerinden yola çıkılarak veriler ortaya çıktı.

Elektrikli otomobillerde maliyetin yüksek olduğu veriler sonucunda paylaşıldı. Yüksek maliyetin nedeni olarak ise bataryalar işaret ediliyor. Otomobil üreticileri, üretim esnasında araçların bataryalarının kaza esnasında daha güvenli bir şekilde kalacağı şekilde tasarlanması konusunda çağrı yapıldı. 

GDV Genel Müdürü Jörg Asmussen konu hakkındaki açıklamasında, "Trafik kazalarından sonra, bataryalar sıklıkla tamamen değiştirilmek zorunda kalınıyor. Buna ek olarak, araçlar çok uzun süre boyunca karantinaya alınıyor veya hatta yangın söndürme konteynerlerinde suyun içine konuluyor. Bu da hâliyle tam hasara yol açıyor" sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.