Fransa'da 2024 Paris Olimpiyatları'nın açılış törenine saatler kala bir saldırı meydana geldi. Yüksek hızlı tren hatlarını hedef alan bu saldırı sonucunda Paris'in batı, kuzey ve doğu bölgelerinde bulunan çok sayıda yüksek hızlı tren hattı etkilendi ve istasyonlarda uzun kuyruklar oluştu. 

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 41 bin 206 Filistinli öldü İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 41 bin 206 Filistinli öldü

G T Z T19 P X E A Ae90 N

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Çok sayıda tren seferi iptal edilirken, SNCF, durumun onarımlar tamamlanana kadar tüm hafta sonu boyunca devam edebileceği uyarısında bulundu. SNCF yetkilileri, tesislerine zarar vermek amacıyla yangın çıkarıldığını ifade etti.

Soruşturmaya yakın bir kaynak, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, meydana gelen durumun "sabotaj" niteliğinde olduğunu belirtti. SNCF, Olimpiyatların açılış töreninden saatler önce yaptığı açıklamada, Fransa'nın yüksek hızlı demiryolu ağının, ulaşım sistemini kesintiye uğratan kundaklama saldırıları da dahil olmak üzere “kötü niyetli eylemler” tarafından vurulduğunu bildirdi.

SNCF, "Bu, TGV ağını felce uğratmaya yönelik büyük çaplı bir saldırıdır," dedi ve birçok güzergahın iptal edilmesi gerekeceğini, durumun onarımlar yapılırken en azından tüm hafta sonu süreceğini ekledi. Ulusal tren operatörü, saldırıların Atlantik, kuzey ve doğu hatlarını etkilediğini belirtti.

Editör: Süeda İlker