Çiftlik Bank Davası’nda sona geliniyor: Dosya mütalaa için savcıya gönderildi

Çiftlik Bank Davası’nda sona geliniyor: Dosya mütalaa için savcıya gönderildi
İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Çiftlik Bank ana davasında Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu dosya, mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Duruşmada Mehmet Aydın, tutukluluğunun devam etmesine karar verilmesi halinde, "Eğer tahliye edilirsem tüm mağdurların zararını mütalaa açıklanmadan önce kendi imkanlarımla gidermek istiyorum" dedi.

Çiftlik Bank davasında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Fatih Aydın ve Mehmet Aydın cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

‘DOLANDICILIK YAPMADIM’

Duruşmada söz alan Mehmet Aydın, bilirkişi raporuna göre şirketlerinin mal varlığının tüm mağdurların taleplerini fazlasıyla karşılayabileceğini söyledi.

Thumbs B C Eb72A08221C5147A6574F6Bef53F1587

Üç yıldır tutuklu olduğunu belirten Aydın, “Kendim teslim oldum. Tutuksuz yargılanma veya ev hapsine ayrılırsam mağdurların zararını gidermek istiyorum. Bilirkişi raporuna göre dolandırıcılık yapmadığım sabittir.” ifadelerini kullandı.

Fatih Aydın ise mahkemeye yaptığı savunmada, şirketlerin değerinin tespit edilerek mağdurların zararlarının giderilmesini ve tahliyesini talep etti.

Mehmet Aydın'ın avukatı da müvekkilinin dolandırıcılık kastıyla hareket etmediğini savunarak, şirketlerin değerlerinin mahkemece tespit edilmesi talebinde bulundu

TALEP REDDEDİLDİ

Bu talebi reddeden mahkeme, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyayı mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi. Bu kararla birlikte, davanın seyrinde önemli bir aşamaya geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.