Havalimanlarında 'elle arama' meclis gündemine taşınıyor

Havalimanlarında 'elle arama' meclis gündemine taşınıyor
Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelecek. Düzenleme, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz olduğu durumlarda yolcuların ve eşyalarının elle aranmasını zorunlu kılıyor. Elle aramayı reddeden yolcular uçağa kabul edilmeyecek.

Ulaştırma alanında değişiklikler içeren bir kanun teklifi, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ele alınacak.

Buna göre, yolcular havalimanlarında teknik cihaz kontrollerinin yetersiz kalması durumunda elle aranmayı kabul etmezlerse, havaalanı ve uçağa kabul edilmeyecekler.

Thumbs B C 698Da9823Cd66Badbd8Adcbebc1A7A2E

DENİZCİLİK ALANINDAKİ DÜZENLEMELER

Kanun teklifi, denizcilik alanında da önemli değişiklikler içeriyor. Teklife göre, demirleme ücret tarifesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Ücret, geminin seferi, demirde kalma süresi, aylık veya yıllık toplu ödeme, demirleme nedeni ve demirlediği yer gibi unsurlar göz önünde bulundurularak geminin grostonu başına 2 lirayı geçmemek üzere düzenlenecek.

MECLİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 2 Temmuz Salı günü başlayacak ve Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Görüşmeler kapsamında, havacılık ve denizcilik alanında yapılacak düzenlemeler detaylı bir şekilde tartışılacak ve nihai kararlar alınacak.

ÖZEL GÜVENLİĞE YENİ GÖREV

Kanun teklifi ile özel güvenlik görevlilerine yeni sorumluluklar da getiriliyor.

Genel kolluğun gözetiminde çalışacak olan özel güvenlik görevlileri, havalimanlarında can ve mal güvenliğini sağlamak, hava araçlarına, havacılık tesislerine ve kişilere yönelik yasa dışı eylemleri önlemek amacıyla görev yapacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.