İstanbul, Ankara'dan sonra sıra o ilde! Kadınlara müjdeli haber: Tamamen ücretsiz

İstanbul, Ankara'dan sonra sıra o ilde! Kadınlara müjdeli haber: Tamamen ücretsiz
İstanbul ve Ankara'nın ardından güzel haberi o ilimiz verdi. Kadınlara tamamen ücretsiz olacak...

Son yıllarda sıkça rastlanan ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen HPV virüsüne karşı Çanakkale Belediyesi önemli bir adım atarak ücretsiz HPV aşısı uygulamasını hayata geçiriyor.

2 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Çanakkale Belediyesi, 2 Eylül 2024 tarihinden itibaren başlayacak olan ücretsiz HPV aşısı uygulaması için gerekli çalışmaları tamamladı. Proje kapsamında, Çanakkale'de ikamet eden ve belediyeden sosyal yardım alan 15-25 yaş arasındaki kadın ve kız çocuklarına ücretsiz HPV aşısı desteği sağlanacak. Aşılama süreci, öncelikli olarak 20-25 yaş arasındaki bireylerden başlayarak, ardından 15-20 yaş aralığındaki hedef kitleye genişletilecek.

BAŞVURU SÜRECİ

Ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başvurmak isteyenler, belediyenin internet sitesinde bulunan formu doldurarak veya belediyenin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal İşler Bürosu'na başvuruda bulunabilirler. Bu sayede, başvuru süreci kolay ve erişilebilir bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, proje hakkında yaptığı açıklamada, "HPV Aşı Uygulamamız ile halk sağlığı açısından çok önemli bir adım atıyoruz. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden sonra bu projeye imza atan kent olmak da bizler için büyük bir gurur" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.