Küçükçekmece-Yenibosna hattında trafik çalışması: 3 ay boyunca sürecek

Küçükçekmece-Yenibosna hattında trafik çalışması: 3 ay boyunca sürecek
İBB'nin başlattığı Metrobüs yolunda asfalt yerine uygulanan beton yolda üçüncü etap çalışmaları 6 Temmuz cumartesi günü başlıyor. İstanbul Avrupa Yakası'nda, Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki metrobüs yolunda yapılacak 'Beyaz Yol' çalışması nedeniyle D-100 kara yolu doksan gün süreyle iki şeride düşürülecek. Yol yapımı, Yenibosna-Sefaköy durakları arasında ve D-100 kara yolu Beylikdüzü yönünde başlayacak.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, metrobüs yolunda asfaltlar sökülerek beton yol çalışmaları yapılacak. Daha önce Yenibosna-Cevizlibağ ile Beykent-İBB Sosyal Tesisleri arasındaki bölümler ile Cevizlibağ-Mecidiyeköy arasındaki metrobüs güzergahındaki 9 durağı kapsayan "Beyaz Yol" uygulaması tamamlanırken şimdi de Küçükçekmece ve Yenibosna metrobüs durakları ve arasındaki yollar yenilenecek.

3 AY SÜRECEK

İBB Yol Bakım tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında eskiyen asfaltlar sökülecek. Özel reçeteli yapılacak beton kaplama "Beyaz Yol" ile 20 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmaması ve konforlu yolculuk yapılması hedefleniyor.

90 gün sürecek çalışma sırasında, belirtilen güzergahta D-100 karayolu 2 şeride düşürülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.