Güvenlik krizi büyüyor: X, Brezilya ofisini kapatma kararı aldı

Güvenlik krizi büyüyor: X, Brezilya ofisini kapatma kararı aldı
Sosyal medya platformu X, Brezilya'daki sansür taleplerine karşı gelmesi sebebiyle temsilcisinin tutuklanma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı. Şirket, personelinin güvenliğini korumak amacıyla ülkedeki ofisini "derhal" kapatma kararı aldığını duyurdu.

X'in Küresel Hükümet İlişkileri departmanı tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Brezilya Yüksek Mahkeme Başkanı Alexandre de Moraes'in, X'in yerel temsilcisini sansür taleplerine uymadığı takdirde tutuklamakla tehdit ettiği belirtildi.

Ayrıca, Moraes'in bu eylemleri "gizli bir emirle" gerçekleştirdiği ifade edilirken, Yüksek Mahkemeye yapılan itirazların dikkate alınmadığı, Brezilya halkının bu emirler hakkında bilgilendirilmediği ve Brezilya'daki personelin platformda içerik engellemeye dair hiçbir yetkisi olmadığı vurgulandı. Buna rağmen, Moraes'in hukuki süreç yerine personeli tehdit etmeyi seçtiği dile getirildi.

Personelin güvenliği için Brezilya'daki ofisin "derhal geçerli olmak üzere kapatılması"  karar verildiği belirtilen açıklamada, X hizmetinin Brezilya'da sunulmaya devam edeceği, ancak bu durumun sorumluluğunun tamamen Moraes'e ait olduğu vurgulandı.

Ayrıca, X'in sahibi Elon Musk, Brezilya'daki ofislerin kapatılmasının zor bir karar olduğunu ifade ederek, Alexandre de Moraes'in (yasa dışı) gizli sansürü ve özel bilgilerin devredilmesi taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanç duymadan açıklamamızın bir yolu yoktu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.