Kuyumcularda yeni dönem: 'Kesme altın' uygulaması son buluyor

Kuyumcularda yeni dönem: 'Kesme altın' uygulaması son buluyor
Altın fiyatlarındaki artış, hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarının da artmasına neden oldu. Kuyumcular, bu durumu engellemek amacıyla yeni önlemler almaya başladı. Buna göre yarından itibaren 81 ilde 'kesme altın' uygulaması son bulacak. İşte detaylar...

Altın fiyatlarındaki artış, hırsızlık vakalarında altın kullanımını da tetikledi. Bu sebeple Türkiye genelindeki kuyumcular, dolandırıcılık vakalarını önlemek amacıyla yeni kararlar almaya başladı.

Enflasyon karşısında değerini koruma arayışında olan vatandaşların altına olan ilgisi giderek artarken, dolandırıcılık vakalarında da altının kullanımı artmaya devam ediyor.

Bu nedenle kuyumcular, kesme altın satışını büyük oranda durdurma kararı aldı.

Yeni uygulamaya göre, Türkiye genelinde kuyumcular, barkod ve seri numarası bulunmayan altınları  altınları kabul etmeyecek. Geçtiğimiz yıl yatırımcılara yüzde 80'e yakın bir getiri sağlayan altın, geçen yılın en çok kazandıran kabul etmeyecek. Bazı durumlarda barkod ve seri numarası olan altınları bile kabul etmeyen kuyumcular, kesme altınların sahte üretimine karşı önlem alıyor.

KESME ALTIN NEDİR?

Kesme altınlar genellikle gramıyla satılan ve üzerinde barkod veya seri numarası bulunmayan altın çeşidi olarak bulunuyor. Dolayısıyla, bu tür altınlar sahte olarak piyasaya sürülebiliyor ve bu durum altın yatırımcılarını mağdur edebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.