O ilde ekmeğe zam: 8 liradan satılacak

O ilde ekmeğe zam: 8 liradan satılacak
Son yıllarda artan enflasyon ve hayat pahalılığı, tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi ekmeği de olumsuz etkiledi. Son olarak Iğdır'da 6 buçuk liradan satılan 200 gram ekmek, bugünden itibaren 8 TL olarak raflardaki yerini alacak. Fırıncılar, artan girdi maliyetlerini gerekçe gösterse de vatandaş bu durumdan memnun olmadığını belirtti.

Türkiye'de son birkaç yıldır derinleşen ekonomik kriz ve hayat pahalılığı gıdadan giyime tüm sektörlere zam olarak yansıdı. Son olarak Iğdır'da ekmek fiyatlarına zam geldi. 6 buçuk lira olan 200 gram ekmek, son zamlarla birlikte 8 TL'den satılmaya başlandı. Fırıncılar, zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu ifade ederken vatandaş bu fiyatlamadan memnun değil.

Yeni Projedcmx

''FİYATLARIN NEREYE VARACAĞINI KESTİREMİYORUZ''

Gelen zamlar üzerine üzerine bir vatandaş, ''Ekmek fiyatları artmış, gramajların da düştüğünü biliyoruz. 8 lira olmuş bir ekmek. Ekmek fiyatlarının nereye varacağını kestiremiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Fırında çalışan bir vatandaş ise, ''Artan fiyatlar, maliyetler yüzünden ekmeğin fiyatı 8 liraya çıktı. Ekmek 200 gram ancak kurtarmıyor. Vatandaş haklı, bir şey diyemiyoruz. Maliyetler yükselince mecbur zam geldi, yapacak bir şey yok'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.