O ilimizde su altınla yarışıyor! Yüzde 446 oranında zam geldi: Vatandaş içmeye korkar oldu!

O ilimizde su altınla yarışıyor! Yüzde 446 oranında zam geldi: Vatandaş içmeye korkar oldu!
Su fiyatlarına yüzde 446 oranında zam o ilimizde yapıldı. Vatandaş su içmeden önce iki kere düşünüyor. Peki, güncel su tarifesi ne kadar? İşte su zammı...

Yılın ikinci yarısı başlayan zam fırtınasından su fiyatları da nasibini aldı. O ilimizde suya rekor zam geldi. Yüzde 446 oranında zamlanan su vatandaşın tepkisini geçti. Zam sonrasında vatandaş, musluğu açmaya korkar oldu. İşte zam sonrası güncel tarife...

YÜZDE 446 ZAM GELDİ

Yaz aylarında özellikle Antalya'da artan su tüketimi zamları da beraberinde getirdi. Serinlemek isteyen vatandaş, zam sonrasında artık lıkır lıkır su içemeyecek. Yılın ikinci yarısı başlayan zam fırtınasından su tarifeleri de etkilendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından elektriğe gelen yüzde 38'lik zam sonrasında üretim ve dağıtım maliyetlerindeki artışla beraber su fiyatlarına yüzde 446 zam yapıldı.

Musluk Sulari

MESKEN VE OFİSLERDE GÜNCEL SU TARİFELERİ

Zam sonrasında güncel tarife paylaşıldı. Meskenlerde 5 metreküpe kadar 1 lira 83 kuruş olan su birim fiyatı 10 TL'ye, 06 - 20 metreküp su fiyatı 20 lira 47 kuruşta sabit bırakıldı. Meskenlerde 20 metreküp üzeri 33 lira 56 kuru, 21 - 40 metreküp arası 50 lira 34 kruuş, 40 metreküp üzeri 71 lira 93 kuruş olarak paylaşıldı.

Ofislerde ise 20 metreküp su tüketimi 20 lira 47 kuruşta sabit bırakılırken, 20 metreküp ve üzeri için 33 lira 56 kuruştan yüzde 114'lük zamla 71 lira 93 kuruşa yükseldiği, zamların ağustos ayı itibariyle geçerli olacağı paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.