Siber güvenlik uzmanı uyardı: Bu tür şifreler kullanıyorsanız…

Siber güvenlik uzmanı uyardı: Bu tür şifreler kullanıyorsanız…
Hesaplarında basit şifreler kullananlar için önemli bir uyarı geldi. Siber güvenlik uzmanı Dr. Harjinder Singh Lallie, kolayca kırılabilecek dört tip şifre kullanılmaması konusunda açıklamalarda bulundu.

Siber güvenlik alanında uzmanlaşmış olan Dr. Harjinder Singh Lallie, hackerların kolaylıkla tahmin edebileceği dört farklı şifre türüne karşı önemli uyarılarda bulundu. Lallie, basit değişiklikler yapmanın şifreleri korumak için yeterli olmadığını aktardı.

Birçok kişi, özel karakterler veya ekstra rakamlar gerektiren sayfalarda bile, küçük değişikliklerle basit şifreler kullanma eğiliminde. Dr. Lallie, bu tür şifrelerin siber suçlar açısından büyük bir risk taşıdığını ifade etti.

İnternet korsanları, "bruteforcing" adı verilen bir yöntemle binlerce hatta on binlerce farklı şifreyi deneyerek hesaplara erişim sağlayabiliyorlar. Şifrelerin tahmin edilmesi kolay olduğunda, sadece birkaç denemeyle bile hesaplara kolayca erişim sağlayabiliyorlar.

NASIL ŞİFRELER KULLANILMALI?

Dr. Lallie, iki veya üç anlamlı öğe ve bir sayı içeren bir sistemi öneriyor.

Örneğin, bir tarih, bir şehir ve bir yer adını şifre olarak kullanabilirsiniz. Bu sistemi, her ay şifrenizi değiştirecek şekilde uygulayabilirsiniz.

Buna göre, "İzmir1605BGT103" şifresini “İzm1r16@5BGT!03" şeklinde değiştirmek, güvenliği artırabilir.

Şifreleme yöntemine alışmak başlangıçta zor olabilir, ancak kendinizi bu şekilde eğittikten sonra sisteminize bağlı kalmanız yeterli olacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.