ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik 'adaylıktan çekil' çağrıları sonuç verdi. Biden, 5 Kasım'da yapılacak seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görev süresi Ocak 2025'te sona erene kadar çalışmaya devam edeceğini belirten Biden, "Her ne kadar yeniden seçilme isteğim olsa da, adaylıktan çekilip sadece başkanlık görevlerime odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Çin ve Vietnam’da felaket! Yagi Tayfunu vurdu: Her yeri yıkıp geçti Çin ve Vietnam’da felaket! Yagi Tayfunu vurdu: Her yeri yıkıp geçti

 KAMALA HARRIS'IN ADAYLIĞINA DESTEK

Adaylıktan çekildiğini açıkladıktan kısa bir süre sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adaylığını desteklediğini açıkladı. 

"ÇEKİLMENİN EN DOĞRUSU OLACAĞINA KARAR VERDİM"

Biden, başkanlık yaptığı son 3,5 yılda Amerika'nın büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayarak, "Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik." dedi.

Başkanlık görevinin kendisi için en büyük onur olduğunu ifade eden Biden "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım." şeklinde konuştu.

KAMALA HARRIS VE AMERİKAN HALKINA TEŞEKKÜR

Biden, kararına ilişkin önümüzdeki günlerde halka sesleneceğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e "olağanüstü ortaklığı" için teşekkür ettiğini belirtti.

Amerikan halkına güveni ve inancı için teşekkür eden Biden, "Amerika birlik olduğu sürece, üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok." dedi.

20240721 2 64825019 103179470

Editör: Süeda İlker