Uçak biletlerine zam yolda: O tarihten itibaren geçerli olacak!

Uçak biletlerine zam yolda: O tarihten itibaren geçerli olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak bilet fiyatlarında ağustos ayından itibaren zam yapılacağını duyurdu.

Uçak seyahatleri hakkında önemli bir açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak bilet fiyatlarında yapılacak zam hakkında bilgi verdi.

Buna göre, yeni düzenlemeyle birlikte bilet fiyatlarında önemli değişiklikler olacak.

TAVAN FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ

T24’ün haberine göre, Bakan Uraloğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'in soru önergesine yanıt verdi.

Uraloğlu, bilet fiyatlarında uygulanan tavan fiyatların değişeceğini belirtti. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin 500 lira, kalan yüzde 20'lik kısmı için ise 4 bin lira olarak tavan fiyat uygulanacağını açıkladı.

İPTAL BAŞVURULARI

Bakan Uraloğlu, bu yılın mart ayından itibaren uçuş iptaliyle ilgili toplam 1413 başvuru yapıldığını da belirtti. Ayrıca, bilet fiyatlarının belirlenmesinde Bakanlıklarının koordinesinde hareket edildiğini vurguladı.

HAVA YOLU İŞLETMELERİ VE SERBEST PİYASA

Hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösterdiğini dile getiren Uraloğlu, uçuş saatlerinin belirlenmesi, yeni hatların açılması gibi konuların hava yolu işletmelerinin inisiyatifinde olduğunu ifade etti. Başvuruların ise ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirildiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, uçak bilet fiyatlarında ağustos ayından itibaren bir değişiklik olacak.

Bu değişiklikle birlikte, yolcuların uçuş masrafları artacak ve yeni tavan fiyatlar geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.