İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam çerçevesinde yeni açıklamalar yaptı. Ünlü doktor sabah akşam onu için diyerek, enerji veren besinleri paylaştı. Sıcak yaz günlerinde milyonların aradığı açıklama geldi. İşte beklenen açıklama...

SABAH AKŞAM BU İÇECEĞİ İÇİN

Sağlık ve diyet konusunda yaptığı açıklamalarla ün kazanan Canan Karatay, enerji veren besinleri gündemine taışdı. Sıcak yaz günlerinde enerji ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar için, tüketilebilecek besinleri tek tek sıraladı. Açıklamalarında doğal besinlerin yanı sıra bazı içeçeceklerden de bahsetti. Sabah akşam bu içeceği içerek hem enerji hem de sağlığınızı dengeli bir şekilde tutabilirsiniz. 

625A1113C9163625A1113C91641650069779625A1113C915F625A1113C9161

ENERJİ VEREN BESİNLER

Yaz mevsiminde milyonların şikayet ettiği yorgunluk konusunda kesin çözüm Karatay'dan geldi. Yorgun hissedenler enerjilerini korumak adına o besinlerden tüketebilir. Enerji veren besinlerin başında tereyağı olduğunu söyleyen Canan Karatay, doping etkisi oluşturduğunu paylaştı. Tereyağı yerken dondurulmuş ve paketlenmiş olanlardan uzak durulması gerektiğini hatırlattı. Doğal enerji kaynağı olarak tüketilen terayağının köy usulü hazırlanmış olmasına dikkat çekti.

Gün içerisinde içildiğinde enerji veren bir diğer besinin ise çay olduğunu belirtti. Milli içecekler arasında yer alan çayı şekersiz bir şekilde içildiğinde halsizlik gibi durumlardan kurtaracağını söyledi.

240916 2105482353

CANAN KARATAY KİMDİR?

Canan Karatay, Türk kardiyolog, beslenme uzmanı ve yazar olarak tanınan bir isimdir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve kardiyoloji alanında uzmanlık yapmıştır. Beslenme konusundaki görüşleri ve tavsiyeleriyle geniş bir takipçi kitlesi olan Karatay, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzıyla ilgili önerilerde bulunmaktadır.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Maymun Çiçeği' açıklaması: Tanı konulmuş bir hastamız yok Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Maymun Çiçeği' açıklaması: Tanı konulmuş bir hastamız yok

Canan Karatay, yüksek karbonhidrat içeren beslenmenin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğunu savunur ve insülin direnci, obezite gibi modern sağlık sorunlarının beslenme alışkanlıklarıyla ilişkili olduğunu vurgular. Yazdığı kitaplar ve medyadaki yayınlarıyla Türkiye'de geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır.

Ancak, beslenme dünyasında tartışmalı bazı görüşleriyle de bilinmektedir ve bilimsel camiada bazı eleştirilere maruz kalmıştır. Canan Karatay'ın tavsiyeleri ve yaklaşımları, sağlık uzmanları arasında farklı değerlendirmelere neden olmuştur.

Özetle, Canan Karatay, Türkiye'de beslenme ve sağlık konularında etkili olan bir figür olup, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı konularında halkı bilinçlendirmeye çalışmaktadır.

Editör: Burak Öztoprak