Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), ülke genelinde devam eden yüksek sıcaklıklar ve nem oranlarının elektrik tüketiminde ciddi artışlara neden olduğunu açıkladı. Özellikle Antalya bölgesinde tüketim rekorları ardı ardına kırılıyor.

AEDAŞ verilerine göre, Antalya'da 19 Temmuz'da yılın en yüksek elektrik tüketimi gerçekleşti. Bu tüketim, 22 ve 23 Temmuz'da tekrar aşıldı. 23 Temmuz'da elektrik tüketimi, bir önceki yılın aynı gününe göre yaklaşık yüzde 14,3 artarak 51 bin 288 megavatsaatten 58 bin 606 megavatsaate çıktı.

Adalet Bakanı Tunç: 2017 reformları darbeleri önlemek için Adalet Bakanı Tunç: 2017 reformları darbeleri önlemek için

ACİL EYLEM PLANI DEVREDE

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, artan elektrik talebine yanıt verebilmek için 7 gün 24 saat esasıyla çalıştıklarını açıkladı.

Thumbs B C Bcf12Df705E9B5403Ce58Ad9D6Caf26E

Baydar, "Özellikle Antalya'da artan nüfus ve sıcak hava elektrik tüketimini artırıyor. Turistik tesislerde ve meskenlerde klimaların yoğun kullanımı enerji hatlarında aşırı yüklenmeye neden oluyor. Acil eylem planını devreye aldık, sahadaki personelimizi takviye ekiplerle güçlendiriyoruz ve teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak arızaları önceden yakalamaya çalışıyoruz. 40 dereceleri aşan sıcaklıklarda bile ekiplerimiz büyük özveriyle çalışıyor. Enerji altyapımızı sürekli olarak gözden geçiriyor ve olası arızalara hızlı müdahale edebilmek için hazırlıklarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Yaz aylarının başından itibaren elektrik tüketiminde geçen yıllara göre ciddi artışlar yaşandığını belirten Baydar, "Artan talebe en iyi yanıtı vermek için yatırım, bakım ve onarım çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı